Reseptit

Rouheinen vuokaleipä

Ainekset

  • 2 dl ruisjauhoja
  • 3 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 3 rkl pellavansiemeniä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia tai hunajaa
  • 2.9 tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl öljyä
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

Rouheinen vuokaleipä
  • 1 vuokaleipä
  • Valmistusaika noin 50 minuuttia + noin 1 tunti kohottamiseen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, 2 dl kaurahiutaleita, öljy ja 2 dl ruisjauhoja huolellisesti vispaten.

2. Lisää pähkinät, pellavansiemenet ja noin 9 dl vehnäjauhoja alustaen pehmeäksi taikinaksi.

3. Voitele 1,5-litrainen suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja valuta pehmeä taikina kohoamaan vuokaan noin tunniksi. Paista leipää 200-asteisen uunin alatasossa 35–40 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rouheinen vuokaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.