Rouheinen vuokaleipä
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl ruisjauhoja
- 3 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 3 rkl pellavansiemeniä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl siirappia tai hunajaa
- 2.9 tl suolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl öljyä
- 9 dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
Valmistusohje
- 1 vuokaleipä
- Valmistusaika noin 50 minuuttia + noin 1 tunti kohottamiseen
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, 2 dl kaurahiutaleita, öljy ja 2 dl ruisjauhoja huolellisesti vispaten.
2. Lisää pähkinät, pellavansiemenet ja noin 9 dl vehnäjauhoja alustaen pehmeäksi taikinaksi.
3. Voitele 1,5-litrainen suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja valuta pehmeä taikina kohoamaan vuokaan noin tunniksi. Paista leipää 200-asteisen uunin alatasossa 35–40 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rouheinen vuokaleipä