Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Routapaisti

Routapaisti laitetaan jäisenä uuniin. Jäinen paisti muhii miedossa lämmössä sisältä herkullisen punertavaksi. Liemessä jäähtynyt routapaisti maustuu meheväksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Routapaisti

  • noin 2 kg pakastettua, jäistä hirvenpaistia

Mausteliemi:

  • 1 l vettä
  • 2 rkl riistafondia
  • 0.5 dl karkeaa suolaa tai 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rosmariininoksa
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 pullo Puolukka Stout -olutta tai 5 dl glögijuomaa

Valmistusohje

Routapaisti eli jääpaisti valmistuu näin:

1. Aseta jäinen paisti uunivuoassa 80-asteiseen uuniin. Kun paisti on muutaman tunnin kuluttua sulanut, aseta paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paista noin 12 tuntia kunnes sisälämpötila on 65 astetta.

2. Kiehauta vesi, mausteet ja sipulit liemeksi ja anna jäähtyä.

3. Kun paisti on valmis, ota se uunista ja kaada vuokaan liemi ja olut tai glögi. Voit korvata puolet glögin määrästä punaviinillä. Anna paistin jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin. Paisti saa maustua kylmässä vuorokauden tai jopa kaksi.

4. Nosta jääpaisti liemestä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa routapaisti sienien ja helppojen uunijuuresten kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Routapaisti

Tofupirkko

Terve, testaamme viikonloppuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.