Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rukiinen mustikka-rahkapiirakka

Mustikka-rahkapiirakka leivotaan muuten mamman marjapiirakan tapaan, mutta ruista lisätään sekä pohjataikinaan että mustikoista ja tomusokerista pikaisesti keitettyyn hilloon, jolla mehevä rahkatäyte marmoroidaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mustikkahillo

  • 2½-3 dl pakastemustikoita
  • ½ dl tomusokeria
  • ¼ dl ruisleseitä

Rukiinen mustikka-rahkapiirakka, pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Rukiinen mustikka-rahkapiirakka, täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

Rukiinen mustikka-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Kiehauta mustikat ja tomusokeri. Lisää ruisleseet ja jäähdytä.
  2. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina kostutetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan.
  5. Annostele mustikkahilloa ruokalusikalla rahkatäytteen päälle ja nostele lusikalla varovasti rahkatäytettä mustikkahillon päälle niin, että pintaan muodostuu monivärinen ”marmoroitu” pinta.
  6. Paista rukiinen mustikka-rahkapiirakka 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Lue myös: Mustikkapiirakkapäivä – kaikkien aikojen parhaat mustikkapiirakkareseptit ovat tässä

Lue myös Anna.fi: Mummo mustikkakukko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rukiinen mustikka-rahkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.