Rukiinen mustikka-rahkapiirakka
Mustikka-rahkapiirakka leivotaan muuten mamman marjapiirakan tapaan, mutta ruista lisätään sekä pohjataikinaan että mustikoista ja tomusokerista pikaisesti keitettyyn hilloon, jolla mehevä rahkatäyte marmoroidaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mustikkahillo
- 2½-3 dl pakastemustikoita
- ½ dl tomusokeria
- ¼ dl ruisleseitä
Rukiinen mustikka-rahkapiirakka, pohja
- 125 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Rukiinen mustikka-rahkapiirakka, täyte
- 500 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
Rukiinen mustikka-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:
- Kiehauta mustikat ja tomusokeri. Lisää ruisleseet ja jäähdytä.
- Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina kostutetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan.
- Annostele mustikkahilloa ruokalusikalla rahkatäytteen päälle ja nostele lusikalla varovasti rahkatäytettä mustikkahillon päälle niin, että pintaan muodostuu monivärinen ”marmoroitu” pinta.
- Paista rukiinen mustikka-rahkapiirakka 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Lue myös: Mustikkapiirakkapäivä – kaikkien aikojen parhaat mustikkapiirakkareseptit ovat tässä
Lue myös Anna.fi: Mummo mustikkakukko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rukiinen mustikka-rahkapiirakka