Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Runebergintorttu

Runebergintorttu on mehevä, mantelilla ja korppujauhoilla tai keksimuruilla höystetystä taikinasta valmistettu leivos, joka koristellaan tomusokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla. Perinteisesti runebergintorttu kuuluu 5. helmikuuta vietettävän Runebergin päivän kahvipöytään. Voit leipoa runebergintortut muffinivuokiin tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Runebergintorttu

  • 200 g margariinia tai voita
  • 2 dl sokeria (200 g)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl jauhettua mantelia (120 g)
  • 2 ½ dl korppujauhoja (mukana voi olla hienonnettu hapankorppu ja muutama piparkakku)
  • 2 dl vehnä- tai grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Koristelu

  • 1 dl vadelma- tai omenahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • ½-1 rkl vettä tai mehua

Valmistusohje

Runebergintorttu leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa ne hyvin joukkoon.

2. Rouhi mantelit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon hapankorppu ja muutama piparkakku. Yhdistä ne ja korppujauhot, vehnä- tai grahamjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-munavaahtoon.

3. Voitele suorakaiteen muotoinen (20 cm x 25 cm) ja levitä taikina vuokaan tasaisesti.

4. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

5. Jaa runebergintortun päälle teelusikalla hillonokareita. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, sitruuna- tai muuta mehua tai munanvalkuaista, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi renkaaksi hillosilmän ympärille.

6. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa runebergintorttu tee- tai kahvipöydässä.

Lue myös: Himahella-blogin Runebergintortut Fredrikan tapaan

Lue myös Anna.fi: Runebergintortut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Runebergintorttu

pirjo

kostutus jäänyt maintsematta

asla ylén

lapsellinen resepti, koska ei voi tulostaa, voi voi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.