Ruokaisa pannuleipä
Pannuleipä leivotaan italialaisittain. Suussa sulava, pehmeä focaccia-leipä päällystetään luumutomaateilla,yrteillä ja parmesaanilla. Katso tästä ohje ja ylläty, kuinka helppoa focaccian leipominen on.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Italialaistyyppinen pannuleipä eli focaccia
- 15 g tuorehiivaa
- 3 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 dl vehnä- tai kaurahiutaleita
- 1 dl vehnä- tai kauralesettä
- 3 dl vehnähiivaleipäjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl oliiviöljyä
pinnalle:
- oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
- 200 g miniluumutomaatteja
- tuoretta salviaa tai timjamia
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
- Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää muut ainekset ja sekoita. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Kohota noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota uudelleen noin 10 minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja ripota päälle sormisuolaa, halkaistuja miniluumutomaatteja, yrttejä ja parmesaaniraastetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Lue myös: Lämmin leipä palkitsee leipojan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokaisa pannuleipä