Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruokaisa pannuleipä

Pannuleipä leivotaan italialaisittain. Suussa sulava, pehmeä focaccia-leipä päällystetään luumutomaateilla,yrteillä ja parmesaanilla. Katso tästä ohje ja ylläty, kuinka helppoa focaccian leipominen on.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Italialaistyyppinen pannuleipä eli focaccia

  • 15 g tuorehiivaa
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnä- tai kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnä- tai kauralesettä
  • 3 dl vehnähiivaleipäjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl oliiviöljyä

pinnalle:

  • oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • tuoretta salviaa tai timjamia
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

  1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää muut ainekset ja sekoita. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Kohota noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota uudelleen noin 10 minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja ripota päälle sormisuolaa, halkaistuja miniluumutomaatteja, yrttejä ja  parmesaaniraastetta.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Lue myös: Lämmin leipä palkitsee leipojan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokaisa pannuleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.