Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruustinnan piparkakut

Tämän tuoksuvan, makean ja mausteisen piparitaikinan ohjeen Kotiliesi on saanut Westerbyn kartanosta. Ruustinnan piparit ovat peräisin Westerbyn kartanon joulupöydästä. Inkoolaisen pitokartanon joulutarjoiluun nämä piparkakut ovat kuuluneet jo useamman sukupolven ajan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
100  annosta

Ainekset

Ruustinnan piparkakut:

  • 200 g (1,5 dl) siirappia
  • 400 g (4,5 dl) sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 300 g voita
  • 3 kananmunaa
  • n. 13 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

1. Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna poreilevaksi, mutta älä anna kiehua.

2. Lisää voi, kananmunat ja viimeisenä vehnäjauhot, joihin sekoitettu sooda. Sekoita hyvin.

3. Pidä yön yli jääkaapissa.

4. Anna taikinan hieman lämmetä. Kauli levyksi ja ota muotilla piparkakkuja. Paista tovi, kunnes pinta saa kauniin värin.

Katso myös: Kuorrutus kruunaa piparin – katso helpot ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Piparipallot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruustinnan piparkakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.