Reseptit

Ruusukaalisalaatti

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 800 g ruusukaaleja
  • 2 salottisipulia
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus hiutalemaista sormisuolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 nippu hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Ruusukaalisalaatti

1. Huuhtele ruusukaalit ja poista kannat. Poista myös päällimmäiset lehdet. Halkaise suurimmat ruusukaalit Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi.

2. Kiehauta kasarissa 1 dl vettä ja lisää ruusukaalit. Höyrytä kannen alla 5 minuuttia puolikypsiksi.

3. Poista kansi ja anna kosteuden höyrystyä pois, kunnes ruusukaalit saavat myös hieman väriä. Lisää suolaa ja pippuria. Lisää pannulle salottisipulit, loraus öljyä ja kääntele tovi. Nosta kasari syrjään.

4. Vatkaa kulhossa loppu öljy, punaviinietikka ja sinappi kastikkeeksi. Kaada lämpimän ruusukaaliseokseen kastike ja nostele ainekset sekaisin. Sekoita ruusukaalisalaatin  joukkoon hienonnettua persiljaa. Tarjoa ruusukaalisalaatti liharuokien lisukkena.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruusukaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.