Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruusukakku

Ruusukakku eli vaaleanpunainen kakku saa ihastuttavan säväyksen ruusuvedestä. Kermalla kuorrutettu vaaleanpunainen täytekakku on ahkerasti pursotusta harjoitelleen leipurin taidonnäyte.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

Ruusukakun pohja

  • 6 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Vuokaan

  • voita tai margariinia ja korppujauhoja

Ruusukakun täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 250 g pakastemarjoja, esim. mansikoita ja karpaloita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2-3 tl ruusuvettä
  • ½ dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. Spriteä

Ruusukakun kostutus

  • 1 ½ dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. Spriteä

Pinnalle

  • 5 dl kuohukermaa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 3-5 tippaa punaista pastaväriä

Valmistusohje

Ruusukakku eli vaaleanpunainen kakku leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri huolella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi seokseen. Nostele taikina kevyesti nuolijalla sekaisin. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24-26 cm). Halutessasi voit myös paistaa korkeamman kakun pienemmässä vuoassa, jolloin reunat kannattaa vuorata leivinpaperisuikaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kakkupohjan reunat irtoavat hieman vuoan reunoista.

2. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa kakkupohja 3-5 osaan, kakun korkeudesta riippuen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sulata ja soseuta marjat. Vaahdota kerma. Notkista kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon marjasose ja ruusuvesi. Kuumenna virvoitusjuoma, ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana valuttaen täytteen joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.

3. Nosta alin kakkulevy takaisin puhdistettuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy virvoitusjuomalla. Levitä täyteseos vuokaan. Nosta kansilevy päälle, ja kostuta. Peitä kakku huolella ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

4. Vaahdota kerma ja sekoita lopuksi joukkoon maitorahka, tomusokeri ja pastaväri. Sekoita tasaiseksi kreemiksi. Sivele ensin ohut kerros kuorrutetta kakun pintaan, jotta kakkupohja peittyy kevyesti. Nosta loppu kreemi pursotinpussiin, johon on asennettu tähtitylla. Pursota kakun sivuun ja pintaan vieri viereen ruusukkeita. Koristeltu ruusukakku eli vaaleanpunainen kakku valoittaa taatusti juhlapöydässä.

Vinkki: Kokeile myös muita ihania leivonnaisia, esimerkiksi: vaaleanpunaisia leivoksia vadelma-vaahtokarkkileivoksia tai prinsessaleivoksia

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan Valkosuklaa-kinuskikakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruusukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.