Ruusukakku
Ruusukakku eli vaaleanpunainen kakku saa ihastuttavan säväyksen ruusuvedestä. Kermalla kuorrutettu vaaleanpunainen täytekakku on ahkerasti pursotusta harjoitelleen leipurin taidonnäyte.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 18 annosta
Ainekset
Ruusukakun pohja
- 6 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Vuokaan
- voita tai margariinia ja korppujauhoja
Ruusukakun täyte
- 5 liivatelehteä
- 250 g pakastemarjoja, esim. mansikoita ja karpaloita
- 4 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- ½ prk (125 g) maitorahkaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2-3 tl ruusuvettä
- ½ dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. Spriteä
Ruusukakun kostutus
- 1 ½ dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. Spriteä
Pinnalle
- 5 dl kuohukermaa
- ½ prk (125 g) maitorahkaa
- ½ dl tomusokeria
- 3-5 tippaa punaista pastaväriä
Valmistusohje
Ruusukakku eli vaaleanpunainen kakku leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri huolella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi seokseen. Nostele taikina kevyesti nuolijalla sekaisin. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24-26 cm). Halutessasi voit myös paistaa korkeamman kakun pienemmässä vuoassa, jolloin reunat kannattaa vuorata leivinpaperisuikaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kakkupohjan reunat irtoavat hieman vuoan reunoista.
2. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa kakkupohja 3-5 osaan, kakun korkeudesta riippuen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sulata ja soseuta marjat. Vaahdota kerma. Notkista kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon marjasose ja ruusuvesi. Kuumenna virvoitusjuoma, ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana valuttaen täytteen joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
3. Nosta alin kakkulevy takaisin puhdistettuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy virvoitusjuomalla. Levitä täyteseos vuokaan. Nosta kansilevy päälle, ja kostuta. Peitä kakku huolella ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
4. Vaahdota kerma ja sekoita lopuksi joukkoon maitorahka, tomusokeri ja pastaväri. Sekoita tasaiseksi kreemiksi. Sivele ensin ohut kerros kuorrutetta kakun pintaan, jotta kakkupohja peittyy kevyesti. Nosta loppu kreemi pursotinpussiin, johon on asennettu tähtitylla. Pursota kakun sivuun ja pintaan vieri viereen ruusukkeita. Koristeltu ruusukakku eli vaaleanpunainen kakku valoittaa taatusti juhlapöydässä.
Vinkki: Kokeile myös muita ihania leivonnaisia, esimerkiksi: vaaleanpunaisia leivoksia vadelma-vaahtokarkkileivoksia tai prinsessaleivoksia
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan Valkosuklaa-kinuskikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruusukakku