Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelma-kinuskikakku

Kinuskikermakakun makea täyte saa rinnalleen maistuvat raikkaat vadelmat ja koristeekseen kauniit ruusut. Tällä Kotilieden ohjeella onnistut!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

voi-sokerikakkupohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 5 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 2-3 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

kinuskikastike:

  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 dl kuohukermaa

täyte:

  • kinuskikastiketta
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
  • 2 rkl vettä
  • 250 g suomalaisia vadelmia

kinuski:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa

ruusut:

  • 250 g sokerimassaa
  • sokerikuorrutetta tuubissa

pursotukset

  • 5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
  • 3 tl sokeria
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Valmistusohje

Vadelma-kinuskikakku leivotaan näin:

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka halkaisijaltaan 24 cm.

2. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.

3. Siivilöi puolet jauhoista munavaahtoon nuolijalla käännellen. Lisää tämän jälkeen voisulaa joukkoon vuorotellen jauhojen kanssa.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla 40–50 minuuttia.

5. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.

6. Pese irtopohjavuoka ja kokoakakku siihen. Vuoraa pohja leivinpaperilla.

7. Valmista kinuskikastike mielellään edellispäivänä, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

8. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

9. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vaahdota kevytvispi. Yhdistä vaahdot toisiinsa.

10. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

11. Laita alin pohjalevy vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla. Kaada päälle puolet täytteestä. Upota  täytteeseen vadelmia. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja käytä loput täytteestä ja vadelmista. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

12. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

13. Valmista fariinisokerista ja kuohukermasta kinuski keittämällä sitä, kunnes kylmään vesilasiin tiputetusta pisarasta saa pyöriteltyä sormien välissä pallon (10-20 minuuttia). Kaada kinuski kakun päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa.

14. Lisää kevytvispiin sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon kreemijauhe.

15. Kiinnitä pursotuspussiin tähtityllaliittimellä. Peitä pursotuksilla kakun reunat. Koristele vadelma-kinuskikakku esimerkiksi sokerimassasta tehdyillä ruusuilla.

Vinkki: Katso kuvalliset ohjeet kakun koristeluun täältä.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään jäädytetty kinuski-juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-kinuskikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.