Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä 

60+
min
3
yli 60 min
  • 3
  • 3

Ainekset

1 l piimää
50-100 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl vehnänleseitä
3 dl maltaita
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
noin 1 l karkeita vehnäjauhoja

Valmistusohje

Saaristolaisleipä säilyy hyvin. Maukkaan saaristolaisleivän reseptillä valmistuu 2 vuokaleipää, joiden maku on parhaimmillaan vasta pari päivää leipomisen jälkeen.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen esimerkiksi puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata, ja se jää melko löysäksi. Jaa taikina kahteen voideltuun pitkänomaiseen leipävuokaan. Anna saaristolaisleipien kohota noin 2 tuntia.

2. Paista saaristolaisleipiä 2 1/2-3 tuntia ensin 170 asteessa ja sitten, kun leivät ovat kohonneet ja pinta alkaa tummua, alenna lämpötila 160 asteeseen. Peitä saaristolaisleivät samalla kevyesti foliolla.

Ohje: Lisbeth Kumlin, Helsinki

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 3