Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Saariston puolukkamarinoitu nieriä

Puolukkamarinoitu nieriä saa upean, juhlavan värinsä puolukasta. Tämä juhlava resepti on suoraan Westerbyn kartanon joulupöydästä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Puolukkamarinoitu nieriä

  • 2 l vettä
  • 10 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2.5 rkl sokeria
  • 2 nieriäfileetä
  • 100 g puolukoita (myös pakaste käy)

Valmistusohje

Puolukkamarinoitu nieriä valmistuu Westerbyn kartanon ohjeella näin.

1. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä liemi.

2. Pane nieriäfileet vuokaan ja kaada suolaliemi päälle niin, että fileet peittyvät. Anna maustua vähintään vuorokauden ajan.

3. Murskaa puolukat kulhossa. Ota fileet liemestä ja kuivaa talouspaperilla. Lusikoi puolukkamurska fileiden päälle ja laita fileet vastakkain. Kiedo kalat tiiviisti kelmuun ja anna puolukkamarinoidun nieriän maustua yön yli jääkaapissa. Tarjoa puolukkamarinoitu nieriä kartanon saaristolaisleivän kanssa jouluaterialla.

Katso myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jäämeren nieriä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Saariston puolukkamarinoitu nieriä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.