Sacherkakku

Kommentoi
Katsottu: 64896 kertaa
  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Täytekakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Sacherkakku

Ainesosat

Määrä Aines
pohja:
4munaa
2 dlsokeria
200 gsulatettua margariinia
170 gtummaa Talous-suklaa
2,5 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
kostutus:
1 dlvettä
2 rklsokeria
 tummaa rommia
väliin:
2,5-3 dl aprikoosisosetta
kuorrutus:
170 gtaloussuklaata
runsas 1 tlvoita
vajaa 1 dl kevytkermaa

Lisätietoja:


Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata margariini. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa margariinin joukkoon. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  2. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan tai, kunnes kakku tikulla koitettaessa on kypsä.
  3. Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  4. Sekoita kostutusta varten vesi, hieno sokeri ja maun mukaan tummaa rommia tai vahvaa kahvia. Kostuta kakkulevyt reilusti, sillä valmiin kakun pitää olla mehevä. Levitä väliin aprikoosisosetta.
  5. Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa vesihauteessa. Lisää voita ja kevytkermaa. Luruttele suklaakuorrutus kakun päälle.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 55 kertaa
  • Katsottu: 64896 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 5

22.10.2009 klo.20:30
ansku

ansku

Hei!
Monelleko riittää tuosta sacherkakusta esim. jälkiruokakahvilla?
Terv. Ansku

Vastaa
24.8.2011 klo.21:12
älätetsimö...

älätetsimö...

Hei, miten voi sacherin kostuttaa sopivasti? Itse kostutan kaikki aina liikaa koska sit taas vihaan kuivaa täytekakkua

Vastaa
5.12.2011 klo.19:6
mörkö

mörkö

No kaikille tietenkin :)

Vastaa
5.12.2011 klo.19:7
paska

paska

Kostuttaa tarpeeksi nii kyllä hyvä tulloo

Vastaa
28.12.2011 klo.12:53
e

e

Tein tällä ohjeella Sacher-kakun ja onnistui hyvin, mutta kostutusvettä kannattaa tehdä kaksinkertainen määrä! Tuolla kostutusveden määrällä saat aikaan vain liian kuivan Sacher-kakun. Itselläni kostutukseen meni kokonaan 2-kertainen määrä kostutusvettä ja kakusta tuli juuri sopiva. En voi kuvitellakaan, miten kuiva kakusta tulee, jos kostutusvettä tekee tuon ohjeen määrän mukaan. :/ Ja kakkua kuorruttaessa kakku kannattaa laittaa jonkin ritilän päälle, jotta ylimääräinen kuorrutus valuu sulavasti pois reunoilta. Levitä kuorrutus nopeasti paletilla. Muuten ohje on kyllä hyvä ja suosittelen tekemään tätä kakkua! :)

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu