Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sahrami-kampasimpukat

Sahrami-kampasimpukat saavat ihanan maun valkosipulilla maustetusta marinadista. Nopea grillaus tekee näistä simpukoista vastustamattomat alkupalat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sahrami-kampasimpukat

  • 8 kpl kampasimpukkaa

marinadi:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviiniä
  • ripaus sahramia
  • 1 pieni salottisipuli
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • ripaus suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

Sahrami-kampasimpukat grillataan näin helposti:

Sahrami-kampasimpukat sopivat juhla-aterialle. Kampasimpukoiden liha on kiinteää ja valkoista. Alkupalaksi riittää usein 2–3 simpukkaa. Kampasimpukoita myydään sekä tuoreena että pakastettuna. Pakastetut kampasimpukat ovat lähes aina tarjolla hyvin varustetuissa kaupoissa. Tuoreita kampasimpukoita löytää esimerkiksi kauppahalleista ja isompien kauppojen kalatiskeiltä.

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa  ja anna kampasimpukoiden maustua noin 15 minuuttia ennen grillausta.

2. Valuta marinadi pois ja grillaa simpukoita nopeasti kuumalla pannulla tai parilalla molemmin puolin.

3. Tarjoa sahrami-kampasimpukat juhla-aterian alkupalana.

Lue myös: Kampasimpukka on fiini alkupala, jonka valmistus on yllättävän helppoa – kysyimme kokilta vinkit nopean herkun paistamiseen

Lue myös Anna.fi: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahrami-kampasimpukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.