Sahramiglögi
Sahramiglögi saa kauniin sävyn ja omaleimaisen aromin kullankeltaisesta sahramista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Sahramiglögi
- 1 l kuivaa valkoviiniä
- 1 appelsiinin kuori
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 kanelitankoa
- ½ g sahramia
- 3 rkl vaaleaa siirappia
Valmistusohje
Sahramiglögi tehdään näin:
1. Mittaa valkoviini kattilaan ja lisää joukkoon appelsiininkuori, inkiväärinpala ja mausteet. Kuumenna juoma kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Peitä kannella ja anna maustua 30 minuuttia.
2. Siivilöi juoma ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna juoma uudelleen höyryäväksi ja mausta siirapilla. Tarjoa sahramiglögi heti lämpimänä.
Kokeile myös muita lämpimiä juomia: Vaalea glögi Hedelmätoti Omenainen glögi Ruoka.fi: Aurinkoinen glögi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sahramiglögi