Reseptit

Saksalaiset hedelmänisut

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

juuritaikina:

  • 2 dl maitoa
  • 0.5 dl coctailkirsikoiden lientä
  • 25 g hiivaa
  • tai kuivahiivaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • 5 dl vehnäjauhoja

taikinaan:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 5 dl silputtuja hedelmiä ja pähkinöitä
  • 5 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • 50 g voita

pinnalle:

  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

Saksalaiset hedelmänisut

  1. Lämmitä maito ja kirsikoiden liemi kädenlämpöiseksi. (Jauhoihin sekoitettu kuivahiiva vaati hieman kuumemman nesteen.) Lisää joukkoon mausteet ja jauhot. Anna nousta noin 20 minuuttia.
  2. Silppua erilaisia makusi mukaan valittuja hedelmiä ja pähkinöitä, (esim. coctailkirsikoita, kuivattuja viikunoita, luumuja, aprikoosia, rusinoita, saksanpähkinää, pecanpähkinää). Sekoita rasva, sokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää rasvaseos, hedelmät ja jauhot taikinaan ja anna kohota noin 20 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo palat pötköiksi ja leikkaa 24 palaa. Pyöräytä taikinapalat sukkulan muotoisiksi tai pyöreiksi pulliksi. Anna kohota noin 15 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  4. Voitele kuumat pullat sulatetulla voilla ja seulo pinnalle tomusokeria.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Saksalaiset hedelmänisut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.