Reseptit

Salviakinkku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 6-7 kg painoinen tuoresulatettu juhlakinkku potkalla
  • (tai kamarapäällinen pikkukinkku porsaan paistista, noin 2½ kg)

pinnalle:

  • 1 dl Dijon-sinappia
  • noin 1 dl ruiskorppujauhoja
  • salvianlehtiä
  • kokonaisia mausteneilikoita

Valmistusohje

Salviakinkku

1. Aseta huoneenlämpöinen kinkku uuniritilälle uunipannun päälle. Kaada pannulle vettä, jotta kinkusta valuva neste ei käryä.
2. Aseta kinkun paksuimpaan kohtaan paistomittari. Nosta kinkku pannuineen ja ritilöineen 125- asteiseen uuniin ja kypsennä noin kahdeksan tuntia, kunnes sisälämpötila on 77 astetta.
3. Nosta kinkku uunista. Poista nahka ja rasva. Sivele pinta sinapilla. Kiinnitä pintaan salvianlehtiä mausteneilikoiden avulla ja kuorruta kinkkua 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  • Vinkki: Pienessä perheessä kinkun voi korvata parikiloisella porsaan juhlapaistilla, jota peittää kinkun tapaan kamarapäällinen rasvakerros.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Salviakinkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.