Samettinen siskonmakkarasoppa

Samettinen siskonmakkarasoppa 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

12 dl vettä
5 dl perunalohkoja (jauhoinen lajike)
5 dl bataattilohkoja
2 rkl vasikanfondia
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl muskottia
1/4 tl kanelia
ripaus mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
0.5 tl suolaa
500 g siskonmakkaroita
1 sipuli
1 rkl rasvaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, lisää fondi, lohkotut kasvikset ja valkosipuli. Keitä kasvikset pehmeiksi.

2. Kasvisten kypsyessä valmistele siskonmakkarat. Kuumenna paistinpannu, lisää rasvaa ja pullauta siskonmakkaroista palloja pannulle. Paista palleroita hiljalleen, lisää pannulle hienonnettu sipuli. Jatka paistamista, kunnes makkara on kypsää ja sipuli on pehmentynyt.

3. Soseuta kypsät kasvikset, lisää vettä, jos keitto on liian paksua. Mausta keitto. Suolaa ei kannata lisätä kovin paljon, koska siskonmakkarat ovat suolaisia. Annostele lautaselle keittoa ja lusikoi siskonmakkara-sipuliseosta päälle.

Ohje: Tiina Sinivaara

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi