Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Samppanjatryffelit

Samppanjatryffelit kruunaavat jouluaterian, sillä illan päätteeksi nautitaan jalon juoman makuisia tryffeleitä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Samppanjatryffelit

  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl samppanjaa tai kuohuviiniä

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Samppanjatryffelit valmistuvat näin

1. Samppanjatryffelit pannaan alulle rouhimalla suklaata. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

2. Mausta seos samppanjalla tai kuohuviinillä. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele samppanjatryffelit kevyesti tomusokerissa.

Katso myös: Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää

Katso myös Anna.fi/Ruoka: After dinner -suklaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Samppanjatryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.