Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohisalaatti

Savulohisalaatti saa jujua tuoreesta piparjuuresta. Pidä sitä aina jääkaapissa varalla, niin saat helposti maukkaan kastikkeen kalaruoille.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savulohisalaatti

  • 4 kananmunaa
  • 600 g savustettua lohta
  • 1 kerä raikasta vihreää salaattia
  • 4 avomaankurkkua
  • 1 l tuoreita herneitä
  • 4 rkl marinoitua punasipulia

Piparjuurikastike

  • 120 g smetanaa
  • 4 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • 1 tl hunajasinappia
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Savulohisalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita kastikkeen ainekset eli 120 grammaa smetanaa, neljä ruokalusikallista tuoretta piparjuurta raastettuna, yksi teelusikallinen hunajasinappia, yksi teelusikallinen sokeria, 1/4 teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Anna maustua salaatin tekemisen ajan.

2. Keitä neljä kananmunaa koviksi eli noin 7 minuuttia. Perkaa 600 grammaa savustettua lohta. Revi yksi kerä raikasta vihreää salaattia lautaselle, viipaloi neljä avomaankurkkua pitkittäin. Ota yksi litra herneenpalkoja ja poista herneistä palot.

3. Kokoa kauniit annokset ja vii­meistele savulohisalaatti piparjuurikastikkeella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2021.

Lue myös: Savulohi antaa makua arjen ja juhlan aterioille – katso herkulliset ohjeet

Lue myös Anna.fi: Sitruunainen lohi-perunasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.