Savustettu harissa-lohi
Savulohi on kesäklassikko. Runsasrasvainen lohi ei hätkähdä voimakkaitakaan mausteita. Harissatahna tuo kalaan tujauksen tunisialaista tulisuutta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Savustettu harissa-lohi:
- noin 800 g lohifileetä
- 1 tl korianterin ja juustokuminan siemeniä
- 1 tl sormisuolaa
- 1 rkl harissa-tahnaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
Savustukseen:
- leppälastuja
- 2-4 sokeripalaa
Valmistusohje
Savustettu harissa-lohi tehdään näin:
1. Ripottele savupöntön pohjalle leppälastuja ja 2-4 sokeripalaa. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja leikkaa filee annospaloiksi. Nosta lohipalat nahkapuoli alaspäin savustuspöntön ritilälle. Sulje savustuspöntön kansi. Pidä tuli kohtuullisena ja anna lohipalojen savustua 15-20 minuuttia.
2. Murskaa korianterin ja juustokuminan siemenet. Sekoita suolan kanssa. Sekoita toisessa pikkukulhossa harissa-tahna, oliiviöljy ja sitruunamehu.
3. Mausta kuumat lohipalat heti sirottelemalla suolaseosta pintaan ja sivelemällä päälle maustetahnaa. Anna levätä hetki ennen tarjoamista.
Katso myös: Mehevä, savustettu lohi: näillä vinkeillä onnistut!
Anna.fi/ruoka: Kevyesti savustettua siikaa ja kantarellikastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savustettu harissa-lohi