Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savustettu harissa-lohi

Savulohi on kesäklassikko. Runsasrasvainen lohi ei hätkähdä voimakkaitakaan mausteita. Harissatahna tuo kalaan tujauksen tunisialaista tulisuutta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savustettu harissa-lohi:

  • noin 800 g lohifileetä
  • 1 tl korianterin ja juustokuminan siemeniä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 rkl harissa-tahnaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu

Savustukseen:

  • leppälastuja
  • 2-4 sokeripalaa

Valmistusohje

Savustettu harissa-lohi tehdään näin:

1. Ripottele savupöntön pohjalle leppälastuja ja 2-4 sokeripalaa. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja leikkaa filee annospaloiksi. Nosta lohipalat nahkapuoli alaspäin savustuspöntön ritilälle. Sulje savustuspöntön kansi. Pidä tuli kohtuullisena ja anna lohipalojen savustua 15-20 minuuttia.

2. Murskaa korianterin ja juustokuminan siemenet. Sekoita suolan kanssa. Sekoita toisessa pikkukulhossa harissa-tahna, oliiviöljy ja sitruunamehu.

3. Mausta kuumat lohipalat heti sirottelemalla suolaseosta pintaan ja sivelemällä päälle maustetahnaa. Anna levätä hetki ennen tarjoamista.

Katso myös: Mehevä, savustettu lohi: näillä vinkeillä onnistut!

Anna.fi/ruoka: Kevyesti savustettua siikaa ja kantarellikastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savustettu harissa-lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.