Sekahedelmäkiisseli

Sekahedelmäkiisseli 

30
min
alle 30 min

Ainekset

1 l vettä
300-400 g sekahedelmiä
0,5-1 dl sokeria
1 kanelitanko
0,5 dl perunajauhoja
2 dl vettä

Valmistusohje

  1. Keitä sekahedelmät sokerilla ja kanelitangolla maustetussa vedessä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Sokeri keitinvedessä estää hedelmiä hajoamasta. Varo sekoittamasta hedelmiä rikki.
  2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä, kunnes se kuplahtaa. Kaada tarjoilumaljaan ja sirottele pinnalle hiukan sokeria, joka estää kuortumisen.
  • Vinkki: Jos teet kiisselin pelkästään luumuista, lisää mausteeksi sitruunamehua.
12.11.2007
Kotiliesi