Serinakakut
Serinakakut ovat perinteisiä leivonnaisia, joiden leipominen onnistuu myös lapsilta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
Ainekset
Serinakakut:
- 200 g voita tai margariinia
- 1.5 dl fariinisokeria (100 g)
- 1 kananmuna
- runsas 1 tl leivinjauhetta
- 1.5 tl vaniljasokeria
- 3.5 dl vehnäjauhoja (noin 250 g)
voiteluun:
- munanvalkuaista
pinnalle:
- mantelirouhetta
Valmistusohje
- Vaahdota pehmeä rasva fariinisokerin kanssa. Lisää kananmuna, vaniljasokeri ja osa vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on helppoa pyörittää tangoksi.
- Paista uunissa ensin muutama koekakku, niin näet, onko taikinan koostumus ja oman uunisi lämpötila sopiva.
- Leikkaa taikinapötköt paloiksi ja pyörittele pieniksi palloiksi leivinpaperille. Samalla kun siirrät taikinapallot leivinpaperille, kasta ne ensin valkuaiseen ja sitten mantelirouheeseen.
- Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä leivonnaiset ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa.
Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin valmistuvat jouluiset pikkuleivät – katso video!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Serinakakut