Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Serinakakut

Serinakakut ovat perinteisiä leivonnaisia, joiden leipominen onnistuu myös lapsilta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Serinakakut:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl fariinisokeria (100 g)
  • 1 kananmuna
  • runsas 1 tl leivinjauhetta
  • 1.5 tl vaniljasokeria
  • 3.5 dl vehnäjauhoja (noin 250 g)

voiteluun:

  • munanvalkuaista

pinnalle:

  • mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Vaahdota pehmeä rasva fariinisokerin kanssa. Lisää kananmuna, vaniljasokeri ja osa vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on helppoa pyörittää tangoksi.
  2. Paista uunissa ensin muutama koekakku, niin näet, onko taikinan koostumus ja oman uunisi lämpötila sopiva.
  3. Leikkaa taikinapötköt paloiksi ja pyörittele pieniksi palloiksi leivinpaperille. Samalla kun siirrät taikinapallot leivinpaperille, kasta ne ensin valkuaiseen ja sitten mantelirouheeseen.
  4. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä leivonnaiset ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa.

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin valmistuvat jouluiset pikkuleivät – katso video!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Serinakakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.