Sevillan kakut
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 75 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3.3 dl fariinisokeria (250 g)
- 375 g voita
- 450 g vehnäjauhoja (noin 7 dl)
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- (voiteluun: muna)
koriste:
- sokeroituja kirsikoita, pähkinöitä, mantelirouhetta tai raesokeria
Valmistusohje
- Vaahdota fariinisokeri ja rasva. Lisää kananmuna. Sekoita leivinjauhe osaan jauhoista ja sekoita ne joukkoon. Lisää loput jauhoista.
- Pidä taikinaa viileässä, muuten leivonnaiset leviävät uunissa.
- Leivo taikinasta käsin pieniä pallosia, nosta ne leivinpaperille. Voit voidella leivonnaiset munalla. Paina keskelle sokeroidun kirsikan palanen, cashewpähkinä tai mantelirouhetta ja raesokeria.
- Paista 175 asteessa kauniin ruskeiksi eli noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa.
- ”Nämä leivonnaiset on helppo leipoa. Koristetta vaihdellen ne muuttavat makuaan ja ulkonäköään. Perinteisten pikkuleipien alkuperäinen nimi on serinakakut, mutta meidän perheessä ne ovat aina olleet Sevillan kakkuja.”
- Ohje Taija Partanen, Kellomäki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sevillan kakut