Reseptit

Siemensämpylät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 2 dl ruisrouhetta
  • 1 dl ruis-, kaura- tai vehnälesettä
  • 1 dl seesamin- tai pellavansiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Siemensämpylät

1. Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet, siemenet ja suola. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Anna seoksen turvota reilu tunti.

2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muutama desi vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon turvonnut siemenseos. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Kohota tunti lämpimässä peitettynä.

3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysähkö taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin noin 25 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy terävällä veitsellä tai metallisella taikinalastalla ensin viiteen suikaleeseen. Leikkaa sitten suikaleet kuudeksi kolmion muotoiseksi sämpyläksi.

4. Nostele palat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota lämpimässä peitettynä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siemensämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.