Sienikastike

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Sieniruoat
  • Erikoisruokavaliot: Munaton, Kasvis
Sienikastike

Ainesosat

Määrä Aines
0,5-1 ltuoreita rouskuja tai noin 4 dl suolasieniä
25 gvoita tai margariinia
1pieni sipuli
3 rklruissihtijauhoja
3 dlvettä
 suolaa
ripausvalkopippuria tai paprikaa
2 dlkuohukermaa
pinnalle:
 ruohosipulia

Lisätietoja:

Valmistusohje

1. Puhdista tuoreet sienet ja ryöppää ne väljässä vedessä. Huuhtele, valuta ja pilko melko suuriksi kappaleiksi. Liota suolasienet lämpimässä vedessä. Hienonna.

2. Hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannussa ja ruskista sienet siinä hyvin. Lisää loppuvaiheessa myös jauhot.

3. Sekoita varoen ja lisää sitten vähitellen vesi ja sipulisilppu. Keitä kastike sileäksi ja kypsäksi, mausta ja lisää lopuksi kerma.

Tarjoa sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa pääruokana.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 3 kertaa
  • Katsottu: 15711 kertaa

Katso myös nämä

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu