Sienikastike

30
min
alle 30 min

Ainekset

0,5-1 l tuoreita rouskuja tai noin 4 dl suolasieniä
25 g voita tai margariinia
1 pieni sipuli
3 rkl ruissihtijauhoja
3 dl vettä
suolaa
ripaus valkopippuria tai paprikaa
2 dl kuohukermaa

pinnalle:

ruohosipulia

Valmistusohje

1. Puhdista tuoreet sienet ja ryöppää ne väljässä vedessä. Huuhtele, valuta ja pilko melko suuriksi kappaleiksi. Liota suolasienet lämpimässä vedessä. Hienonna.

2. Hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannussa ja ruskista sienet siinä hyvin. Lisää loppuvaiheessa myös jauhot.

3. Sekoita varoen ja lisää sitten vähitellen vesi ja sipulisilppu. Keitä kastike sileäksi ja kypsäksi, mausta ja lisää lopuksi kerma.

Tarjoa sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa pääruokana.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
16.8.2010
Kotiliesi