Sienikastike
Sienikastike syntyy rouskuista, kantarelleista, torvisienistä, tateista tai suppilovahveroista. Tämä sienikastike viimeistellään tuoreella ruohosipulilla tai persiljalla. Kermainen sienikastike höystää liharuoat ja maistuu paistettujen kuha- tai ahvenfileiden kanssa sekä sellaisenaan keitettyjen perunoiden kaverina.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Sienikastike
- 0,5-1 l tuoreita rouskuja tai noin 4 dl suolasieniä
- 25 g voita tai margariinia
- 1 pieni sipuli
- 3 rkl ruissihtijauhoja
- 3 dl vettä
- suolaa
- ripaus valkopippuria tai paprikaa
- 2 dl kuohukermaa
pinnalle:
- ruohosipulia tai persiljaa
Valmistusohje
Sienikastike syntyy näin:
1. Puhdista tuoreet sienet ja ryöppää ne väljässä vedessä. Huuhtele, valuta ja pilko melko suuriksi kappaleiksi. Liota suolasienet lämpimässä vedessä. Hienonna.
2. Hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannussa ja ruskista sienet siinä hyvin. Lisää loppuvaiheessa myös jauhot.
3. Sekoita varoen ja lisää sitten vähitellen vesi ja sipulisilppu. Keitä kastike sileäksi ja kypsäksi, mausta ja lisää lopuksi kerma.
Katso lisää sienireseptejä:
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sieni-pinaattimunakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienikastike