Siikaa sienipetillä
- Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg uusia perunoita
- vettä, suolaa
- tilliä
- 600 g siikafileitä
- suolaa, valkopippuria
- voisulaa
sipulisienet:
- 250 g viljeltyjä sieniä (siitake, herkkusieni, osterivinokas)
- nippu kevätsipulia
- nokare voita tai muuta paistorasvaa
- tilkka soijakastiketta
koristeeksi:
- tilliä
Valmistusohje
- Pese perunat. Kiehauta vesi, lisää suola, tilli ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät.
- Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet annospaloiksi. Aseta kalapalat uunivuokaan. Sipaise pinnalle voisulaa ja paahda 5-10 minuuttia uunin grillivastuksen alla tai 200-asteisessa uunissa.
- Kuullota silputtu sipuli ja sienet pannussa. Lisää mausteet.
- Leikkaa perunat viipaleiksi lautaselle, lusikoi päälle sieni-sipuliseosta ja aseta kalapala annoksen päälle. Korista tillillä ja tarjoa heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siikaa sienipetillä