Reseptit

Siikaa sienipetillä

Ainekset

  • 1 kg uusia perunoita
  • vettä, suolaa
  • tilliä
  • 600 g siikafileitä
  • suolaa, valkopippuria
  • voisulaa

sipulisienet:

  • 250 g viljeltyjä sieniä (siitake, herkkusieni, osterivinokas)
  • nippu kevätsipulia
  • nokare voita tai muuta paistorasvaa
  • tilkka soijakastiketta

koristeeksi:

  • tilliä

Valmistusohje

Siikaa sienipetillä

 

  1. Pese perunat. Kiehauta vesi, lisää suola, tilli ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät.
  2. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet annospaloiksi. Aseta kalapalat uunivuokaan. Sipaise pinnalle voisulaa ja paahda 5-10 minuuttia uunin grillivastuksen alla tai 200-asteisessa uunissa.
  3. Kuullota silputtu sipuli ja sienet pannussa. Lisää mausteet.
  4. Leikkaa perunat viipaleiksi lautaselle, lusikoi päälle sieni-sipuliseosta ja aseta kalapala annoksen päälle. Korista tillillä ja tarjoa heti.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siikaa sienipetillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.