Reseptit

Siirappilimppu

Ainekset

  • 1 l piimää
  • 3 dl siirappia
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 4 rkl pomeranssinkuorta
  • 4 rkl margariinia tai 3 rkl öljyä
  • 800 g vehnäjauhoja (noin 12 dl)
  • 800 g ruisjauhoja (noin 14 dl)

Valmistusohje

Siirappilimppu
  1. Sekoita kädenlämpöiseen piimään hiiva ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta.
  2. Kiehauta siirappi ja jauhettu pomeranssinkuori, anna jäähtyä.
  3. Lisää siirappi, suola ja rasva nousseeseen taikinaan. Lisää ruisjauhoja sen verran, että taikina on sopivan kiinteää leivottavaksi. Anna taikinan nousta uudelleen.
  4. Leivo taikina pyöreiksi tai pitkänomaisiksi leiviksi. Anna leipien kohota liinan alla.
  5. Paista 200 asteessa ensin 15-20 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Jos käytät taikinaan ruisjauhojen asemesta ruisrouhetta, tulee leipään herkullisen rapea kuori.
  • Ohje: Kaija Peltola, Anjalankoski

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siirappilimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.