Siirappilimppu
- Kasvis
Ainekset
- 1 l piimää
- 3 dl siirappia
- 50 g hiivaa
- 2-3 tl suolaa
- 4 rkl pomeranssinkuorta
- 4 rkl margariinia tai 3 rkl öljyä
- 800 g vehnäjauhoja (noin 12 dl)
- 800 g ruisjauhoja (noin 14 dl)
Valmistusohje
- Sekoita kädenlämpöiseen piimään hiiva ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta.
- Kiehauta siirappi ja jauhettu pomeranssinkuori, anna jäähtyä.
- Lisää siirappi, suola ja rasva nousseeseen taikinaan. Lisää ruisjauhoja sen verran, että taikina on sopivan kiinteää leivottavaksi. Anna taikinan nousta uudelleen.
- Leivo taikina pyöreiksi tai pitkänomaisiksi leiviksi. Anna leipien kohota liinan alla.
- Paista 200 asteessa ensin 15-20 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Jos käytät taikinaan ruisjauhojen asemesta ruisrouhetta, tulee leipään herkullisen rapea kuori.
- Ohje: Kaija Peltola, Anjalankoski
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siirappilimppu