Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Silakkacheviche

Silakkacheviche saa makunsa sitruunaöljystä, chilistä, valko- ja kevätsipulista. Nauti silakkacheviche vaikkapa tortillojen täytteenä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Silakkacheviche

  • 600 g silakkafileitä tai
  • 1 kg tuoreita silakoita

Liotusliemi:

  • 4 dl vettä
  • 1 sitruunan keltaiset kuorisuikaleet
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Mausteliemi:

  • ½ dl limettimehua
  • 1 rkl sitruunaöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl vettä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sweet chili -kastiketta tai chilipalko
  • 1 nippu kevätsipulia

Tarjolle:

  • 2 avokadoa
  • 4 luumutomaattia
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Silakkacheviche valmistuu näin:

1. Perkaa silakat fileiksi. Sekoita liotusliemi ja anna kalafileiden kypsyä liemessä jääkaapissa neljä tuntia.
2. Kaada silakkafileet siivilään. Leikkaa fileet kahtia ja poista nahka. Sekoita maustekastikkeen ainekset ja kaada liemi silakoille. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
3. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmä kuoresta. Halkaise luumutomaatit ja poista siemenet. Jos haluat, tomaatit voi ensin kaltata eli poistaa kuoret kastamalla tomaatit hetkeksi kiehuvan kuumaan veteen. Kuutioi avokadot ja tomaatit pieniksi paloiksi.
4. Nosta kalat liemestä ja aseta salaatinlehtien ja kuutioitujen kasvisten päälle tai tarjoa silakkacheviche tortillan täytteenä.

Vinkki: Varaa liotusaikaa 4 tuntia ja maustumisaikaa 4 tuntia, aktiivinen tekeminen vie vain 30 minuuttia. Chevichen voi tehdä myös siiasta tai lohesta. Silloin liotusta ei tarvita, mutta liemeen on hyvä lisätä hieman enemmän suolaa ja limetin mehua.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy cheviche siiasta tai kuhasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakkacheviche

Sinun täytyy kommentoidaksesi.