Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sinappisilakat

Sinappisilakoiden makeassa sinappikastikkeessa on jouluinen maku. Tarjoa sinappisilakat keitettyjen perunoiden kanssa joulupöydän alkupalana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Sinappisilakat:

  • 1 kg silakoita
  • 1 dl etikkaa
  • 0.5 l vettä
  • 2 tl suolaa

mausteliemi

  • 1 rkl sinappia
  • 3 rkl sokeria
  • ½ rlk suolaa
  • ½ tl rouhittua valkopippuria
  • 3 rkl viinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • runsaasti tilliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 suurta sipulia tai punasipulia

Valmistusohje

Sinappisilakat valmistuvattehdään näin:

  1. Perkaa kalat fileiksi. Sekoita etikkaliemen ainekset  kulhossa. Laita silakat kulhoon ja anna niiden maustua liemessä noin 4 tuntia. Siivilöi kalat liemestä
  2. Sekoita sitten mausteliemi. Pane kalat lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan kerroksittain sipuli- ja valkosipuliviipaleiden kanssa. Kaada liemi päälle ja anna maustua ainakin seuraavaan päviään. Säilytä sinappisilakat kylmässä ja tarjoa ne keitettyjen perunoiden ja saaristolaisleivän kanssa.

Katso myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Joulupöydän kalaherkut – poimi reseptit chilisilakoista lipeäkalaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinappisilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.