Sinisimpukat

Sinisimpukat 

30
min
4 annosta
alle 30 min

Ainekset

1 kg sinisimpukoita
2 porkkanaa
2 juuripersiljaa tai 1 palsternakka
½ selleriä tai 3 sellerin vartta
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 tl sahramia
noin 5 dl kuivaa valkoviiniä (Sauvignon Blanc)
5 dl kalalientä (tai vettä ja kala- tai äyriäisfondia)
1 nippu persiljaa
pari timjamin oksaa

Valmistusohje

Sinisimpukat ovat hienostunutta tarjottavaa juhla-aterialla. Sahrami ja kuiva valkoviini tuovat ruokaan ylellisyyttä. Simpukat voi tarjota sellaisenaan tai juuresten kanssa.

1. Huuhdo ja harjaa simpukat. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä ja ne ovat kiinni. Kopauttamalla kahta simpukkaa vastakkain auenneetkin sulkeutuvat.

2. Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää joukkoon sahrami, simpukat, juurekset, viini ja kalaliemi sekä persilja ja timjami.

3. Keitä, kunnes simpukat aukeavat. Tarkista, että kaikki simpukat ovat auenneet. Tarjoa sinisimpukat liemineen joko juuresten kera tai ilman.

Kotiliesi