Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sisilialainen Cassata (Cassata alla siciliana)

Tämä Cassatan resepti on mukaeltu Suomessa vierailleen italialaisen keittiömestari Giovanni Stassin antamasta ohjeesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Cassata:

  • 500 g ricotta-juustoa tai 600 g raejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g tummaa suklaata
  • 25 g sukaattia tai kuivattuja hedelmiä
  • 10 kirsikkaa
  • (sitruunamehua tai kirsikkalikööriä)

sokerikakkulevy:

  • 6 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2.3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Paista ohut sokerikakkulevy: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja seulo munavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi ja jaa leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 7-8 minuuttia.
  2. Vuoraa pitkänomainen kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä vuoan reunan kokoiset levyt ja vuoraa vuoka kakkulevyillä. Leikkaa levystä vuokaan pohja ja lopuksi kansi.
  3. Hiero ricotta- tai raejuusto tasaiseksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää paloiteltu suklaa, sukaatti tai pieniksi paloitellut kuivatut hedelmät ja paloitellut kirsikat. Mausteeksi voit lisätä sitruunamehua tai kirsikkalikööriä.
  4. Levitä juustoseos vuokaan kakkulevyjen sisälle, paina kakkulevystä kansi päälle ja pidä viileässä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
  5. Seulo kakun päälle tomusokeria tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus ja sirottele kakun koristeeksi sukaattia.
  • Ohje mukaeltu Suomessa vierailleen italialaisen keittiömestari Giovanni Stassin antamasta ohjeesta.

Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä herkuilla hurmaat vieraasi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisilialainen Cassata (Cassata alla siciliana)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.