Sisilialainen Cassata (Cassata alla siciliana)
Tämä Cassatan resepti on mukaeltu Suomessa vierailleen italialaisen keittiömestari Giovanni Stassin antamasta ohjeesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Cassata:
- 500 g ricotta-juustoa tai 600 g raejuustoa
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g tummaa suklaata
- 25 g sukaattia tai kuivattuja hedelmiä
- 10 kirsikkaa
- (sitruunamehua tai kirsikkalikööriä)
sokerikakkulevy:
- 6 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 2.3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
- Paista ohut sokerikakkulevy: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja seulo munavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi ja jaa leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 7-8 minuuttia.
- Vuoraa pitkänomainen kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä vuoan reunan kokoiset levyt ja vuoraa vuoka kakkulevyillä. Leikkaa levystä vuokaan pohja ja lopuksi kansi.
- Hiero ricotta- tai raejuusto tasaiseksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää paloiteltu suklaa, sukaatti tai pieniksi paloitellut kuivatut hedelmät ja paloitellut kirsikat. Mausteeksi voit lisätä sitruunamehua tai kirsikkalikööriä.
- Levitä juustoseos vuokaan kakkulevyjen sisälle, paina kakkulevystä kansi päälle ja pidä viileässä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Seulo kakun päälle tomusokeria tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus ja sirottele kakun koristeeksi sukaattia.
- Ohje mukaeltu Suomessa vierailleen italialaisen keittiömestari Giovanni Stassin antamasta ohjeesta.
Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä herkuilla hurmaat vieraasi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sisilialainen Cassata (Cassata alla siciliana)