Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto valmistuu noin puolessa tunnissa. Maukkaat makkarat ja värikäs juuresten ja vihannesten kirjo tekevät keitosta herkullisen ja kauniin. Arjen kiireissä siskonmakkarakeitto valmistuu nopeasti, kun tuoreet juurekset vaihtaa vielä pussilliseen pakastettuja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Siskonmakkarakeitto:

  • 500 g siskonmakkaroita
  • 1 ½ l vettä
  • 1-2 kpl lihaliemikuutiota
  • 10 kpl maustepippuria
  • 1 pala selleriä
  • 1 pala palsternakkaa
  • 3 kpl porkkanaa
  • 4–5 kpl (500 g) suuria peruna
  • 1 pala purjoa
  • persiljaa

Valmistusohje

Siskonmakkarakeitto valmistuu helposti ja nopeasti näin:

1. Kuori ja paloittele selleri, palsternakka ja porkkanat. Keitä juurespaloja 10–15 minuuttia liemikuutiolla ja maustepippurilla maustetussa vedessä.

2.  Kuori ja paloittele perunat. Suikaloi purjo. Lisää purjosuikaleet ja perunat. Kypsennä 15 minuuttia.

3. Puserra makkaroista pienehköjä paloja suoraan kiehuvaan keittoon. Kypsennä vielä 5–10 minuuttia. Jos käytät pakastettuja juureksia ja vihanneksia (2 pss), kypsennysaika lyhenee 5–10 minuuttia.

4. Tarjoa siskonmakkarakeitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Vinkit: Kokeile keittoon myös muita makkaroita. Voit lisätä keittoon myös maitoa joko kattilaan tai vasta lautaselle. Siskonmakkarakeitto valmistuu vielä vikkelämmin, kun käytät valmiiksi paloiteltuja tai suikaloituja keittovihanneksia. Jos kaipaat vaihtelua siskonmakkarakeittoon, tee siitä vaihteeksi keltainen.

Katso myös: 8 x ruokaisa keitto talvipäivään

Lue myös Anna.fi: Keitto lämmittää keventäjää

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siskonmakkarakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.