Sitruunainen perunasurvos
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kg jauhoista perunaa (puikula)
- vettä
- suolaa
- 2 rkl voita tai sitruunaöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- (2 rkl parmesaaniraastetta)
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja pane kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 20 minuuttia. Valuta vesi pois. Survo perunat tai painele siivilän läpi perunalumeksi. Sekoita joukkoon rasva ja sitruunankuori sekä mehu. Survoksen voi maustaa myös parmesaanilla.
2. Tarjoa kalan kanssa. Jos haluat, voit tehdä perunasta muotin avulla tornin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen perunasurvos