Reseptit

Sitruunainen perunasurvos

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 kg jauhoista perunaa (puikula)
  • vettä
  • suolaa
  • 2 rkl voita tai sitruunaöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • (2 rkl parmesaaniraastetta)

Valmistusohje

Sitruunainen perunasurvos

1. Kuori perunat ja pane kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 20 minuuttia. Valuta vesi pois. Survo perunat tai painele siivilän läpi perunalumeksi. Sekoita joukkoon rasva ja sitruunankuori sekä mehu. Survoksen voi maustaa myös parmesaanilla.

2. Tarjoa kalan kanssa. Jos haluat, voit tehdä perunasta muotin avulla tornin.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunainen perunasurvos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.