Sitruunaiset kalafilevartaat ja yrttimajoneesi
Kalavartaat marinoidaan nopeasti pirskottamalla niiden päälle sitruunamehua ja ripottelemalla mausteita ennen kypsennystä. Yrttimajoneesi ja uudet perunat täydentävät aterian.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Sitruunaiset kalafilevartaat:
- noin 600 g nahallisia kalafi leitä (esim. kuhaa, siikaa, ahventa, lohta)
- noin ½ dl sitruunamehua
- noin ½ dl öljyä
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- puisia varrastikkuja
Yrttimajoneesi:
- 1 tuubi (175 g) kevytmajoneesia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 3 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisukkeeksi:
- 1 kg uusia perunoita
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Kalavartaat valmistuvat kalafileestä näin helposti:
1. Levitä kalafileet työalustalle nahkapuoli alaspäin ja leikkaa pienemmiksi tarvittaessa. Pirskota päälle sitruunamehua ja öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki.
2. Valmista yrttimajoneesi sekoittamalla majoneesin joukkoon yrtit ja mausteet.
3. Keitä uudet perunat ja mausta tillillä.
4. Pujota yksi kalafilee yhteen varrastikkuun poimutettuna. Kypsennä kalavartaat valurautaparilan päällä grillissä molemmin puolin, kunnes kala on kypsää.
Katso myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet!
Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunaiset kalafilevartaat ja yrttimajoneesi