Reseptit

Sitruunaiset silakkarullat

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • tilliä
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunaruohoa

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 2 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 dl sitruunamehua
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl karkeaa suolaa

Lisäksi

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl raastettua sitruunan tai limetin kuorta
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

Sitruunaiset silakkarullat

1. Lado silakkafileet leikkuulaudalle ja ripota pinnalle suolaa. Aseta jokaiselle fileelle tilliä ja kääri ne rulliksi. Asettele kääröt laakeaan paistokasariin. Lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikatut porkkanat ja sipulirenkaat sekä valkosipulinkynnet ja sitruunaruoho. Porkkanoista voi tehdä myös kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita nauhoja.

2. Kiehauta liemiainekset ja kaada kuuma liemi paistokasariin silakkarullien päälle. Kypsennä silakoita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jos porkkanat on höylätty ohuiksi lastuiksi, niille riittää muutaman minuutin ryöppäys. Jäähdytä ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.

3. Tarjoa alkupalana perunan tai leivän kanssa. Lisäksi voi tarjota sitruunalla tai limetillä maustettua laktoositonta ranskankermaa.

Vinkki: Kerman voi maustaa myös wasabilla tai piparjuurella.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunaiset silakkarullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.