Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunakääretorttu

Sitruunakääretorttu on helppo ja herkullinen leivonnainen, johon unikonsiemenet tuovat ihanan rasahtelevan suutuntuman.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sitruunakääretorttu:

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl unikonsiemeniä
  • 1 sitruunan kuori

Täyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl lemoncurdia eli sitruunatahnaa

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Sitruunakääretorttu leivotaan näin:

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Lisää unikonsiemenet ja sitruunankuori ja nostele kevyesti tasaiseksi taikinaksi.

2. Levitä kääretorttupohja leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa puhtaalle ja kevyesti sokeroidulle leivinpaperiarkille. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota kerma. Vatkaa jogurtti ja sitruunatahna keskenään. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä kermaseos tasaisesti kääretorttupohjalle. Kääri tiukalle rullalle paperin avulla. Peitä huolella ja nosta kylmään vetäytymään vähintään tunniksi tai yön yli.

4. Sirottele kääretortun pintaan koristeeksi tomusokeria. Leikkaa sitruunakääretorttu annospaloiksi.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia: Pikapullat pähkinätäytteellä Mehevä limettikakku Donitsit uunissa

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan suklaa-kääretorttu

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunakääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.