Sitruunamarinoitu siika
Sitruunamarinoitu siika syntyy yksinkertaisista aineksista, mutta maistuu sitäkin herkullisemmalta. Siialle on hyvä antaa aikaa marinoitua, joten valmista se tarjoamista edeltävänä päivänä.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 500 g siikafilettä nahkoineen
marinadi:
- 2 sitruunan mehu (3 dl)
- 0.3 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl sokeria
- 2 tl sitruunapippuria
Valmistusohje
- Sekoita marinadiin sitruunan mehu, öljy, sokeri ja sitruunapippuri. Marinadin pitää maistua sitruunalta ja sokerilta. Öljyä ei saa olla liikaa. Leikkaa siikafileistä ohuita viipaleita laakeaan, matalaan astiaan ja valuta päälle marinadia. Sekoita kalapalasia haarukalla, niin marinadi pääsee maustamaan kalaa joka puolelta.
- Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään eli noin vuorokauden. Jos tarjoat kalan aiemmin, lisää sitruunamehua runsaammin ja sekoita kaloja välillä.
- Valmista sitruunamarinoitu siika tarjoamista edellisenä päivänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunamarinoitu siika