Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunamarinoitu lohipastrami

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sitruunamarinoitu lohipastrami

  • 700 g lohifileen paksuinta osaa
  • 2 ½ rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl rouhittua valkopippuria
  • 3 luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl roseepippureita

Valmistusohje

Sitruunamarinoitu lohipastrami tehdään helposti näin:

1. Poista lohesta ruodot ja ripottele päälle suolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Raasta päälle huolellisesti pestyn sitruunan kuoret.

2. Kääri kala voipaperiin ja peitä kelmulla. Nosta päälle kevyt paino. Anna graavaantua kylmässä yön yli.

3. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi mausteista ja painele kuivaksi talouspaperilla. Poista nahka. Leikkaa filee pitkittäin, ruotoviivan suuntaisesti neljään yhtä paksuun tankoon. Paista kuumalla teflonpannulla tankoja nopeasti.

4. Rouhi roseepippurit, ja kääntele lohitangot rouheessa. Kääri jokainen tanko erikseen kelmun sisään tiukasti pötköksi. Kiristä päistä kuten karamellipötköä. Anna jäähtyä ja odottaa kylmässä tarjoilua vähintään muutama tunti. Leikkaa fileet annosviipaleiksi, ja nosta tarjoiluastiaan. Nosta päälle kevätsipulipestoa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunamarinoitu lohipastrami

Sinun täytyy kommentoidaksesi.