Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sokerihuurrutetut marjat ja hedelmät

Sokerihuurrutetut marjat ja hedelmät ovat yksinkertaisia, hauskoja ja helposti tehtäviä koristeita, jotka tosin on syötävä melko pian, sillä ne eivät säily pitkään.

Ainekset

  • 2 kpl valkuaista
  • viinirypäleitä tai
  • luumuja tai
  • viinimarjoja tertussa
  • hienoa sokeria

Valmistusohje

 

  1. Tee koristeet samana päivänä kun tarjoat ne. Huuhtele lehdet, kukat, marjat, viinirypäleet tms. ja anna kuivua talouspaperin päällä.
  2. Vatkaa 2 valkuaista kevyeksi vaahdoksi. Kasta kuorrutettavat hedelmät esimerkiksi viinirypäleet, marjatertut tms. yksi kerrallaan valkuaisvaahtoon, nosta ylös ja anna ylimääräisen valkuaisen valua pois.
  3. Kääntele saman tien hienossa sokerissa, niin että marjat tai viinirypäleet peittyvät eli ”huurtuvat” sokerilla. Anna kuivahtaa ritilän päällä pari tuntia ja nosta kakun, jälkiruoan tai tarjoiluvadin koristeeksi.
  • Yksinkertainen, hauska ja helposti tehtävä koriste, joka tosin on syötävä melko pian, sillä se ei säily pitkään.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sokerihuurrutetut marjat ja hedelmät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.