Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sokerikuorrutteinen suklaakakku

Suklaamousse-täytteinen kakku kostutetaan omenamehulla, rommilla tai konjakilla. Kaulittava kuorrute pitää suklaakakun ihanan mehevänä pitkään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

Suklaakakun pohja:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 250 g suolatonta voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 5 keltuaista
  • 5 valkuaista
  • 2 dl maissitärkkelysjauhoja

Vuoan leivitys:

  • margariinia tai voita
  • korppujauhoa

Suklaakakun kostutus:

  • 1 ½ dl omenamehua
  • 2 rkl rommia tai konjakkia

Suklaamoussetäyte:

  • 100 g maitosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Valkosuklaamoussetäyte:

  • 300 g valkosuklaata
  • 3 dl kuohukermaa

Suklaakakun sokerikuorrutus:

  • 1 pkt (500g) valkoista kaulittavaa sokerikuorrutetta
  • tomusokeria
  • lumimanteleita

Valmistusohje

Sokerikuorrutteinen suklaakakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota pyöreä noin 20-24 cm:n irtopohjavuoka. 2. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota voi ja puolet sokerista, vatkaa sitten joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vähitellen joukkoon sokeri ja vatkaa seos kovaksi. 3. Sekoita sulatettu ja jäähdytetty suklaa voi-keltuaisvaahtoon. Sekoita sitten joukkoon varovasti valkuaisvaahto ja maissijauho siivilän läpi 2-3 erässä. 4. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle tai sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. 5. Valmista suklaamousset kakun jäähtyessä. Sulata maitosuklaa paksupohjaisessa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä, anna hetken jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää suklaan joukkoon. Anna vaahdon jähmettyä hetken. Valmista valkosuklaamousse samoin. 6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjaa rommilla tai konjakilla maustetulla omenamehulla. Levitä ensimmäiseen kerrokseen maitosuklaamousse. Pane kakun keskimmäinen osa päälle ja kostuta. Levitä päälle kolmannes valkosuklaamoussesta, paina päälle kakun päällimmäinen osa ja kostuta vielä. Levitä loput valkosuklaamoussesta kakun päälle ja reunoille ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään. 7. Kaulitse sokerikuorrute tomusokerin avulla ohueksi levyksi. Nosta kuorrutelevy kaulimen avulla kakun päälle. Venytä kuorrutteen helmat varoen ulospäin ja työstä kuorrute sileäksi. 8. Koristele kakku lumimanteleilla.

Sokerikuorrutteinen suklaakakku
SOKERIKUORRUTTEINEN SUKLAAKAKKU Kaulittava kuorrute pitää kakun mehevänä pitkään. Kuva: Jorma Marstio

Vinkki! Saat kakun pinnalle lumimaista kiiltoa, kun sivelet siihen lumi-hopeahohde -tomuväriä. Sitä myydään erikoisliikkeissä

Katso myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso Kotilieden ihanimmat reseptit

Katso myös Anna.fi/ruoka: Suolakinuski-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sokerikuorrutteinen suklaakakku

Enni

Hyvä pää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.