Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Spelttifocaccia

Spelttifocaccia leivotaan spelttijauhoista. Cashew-pähkinät ja spelttirouhe tekevät leivästä mukavan rouheista purtavaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Spelttifocaccia

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä, esim. Malmgårdin
  • 1 dl murskattua cashew-pähkinää
  • 2.5 dl spelttihiutaleita
  • noin 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • 5 dl spelttisihtijauhoa

Pinnalle

  • rypsiöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • merisuolaa myllystä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy, pähkinämurska, spelttihiutaleet ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota leipää noin 20 minuuttia leivinliinan alla.

3. Sivele focaccian pinta öljyllä ja ripota päälle parmesaania. Rouhi lopuksi pinnalle suolaa myllystä. Paista spelttifocacciaa 200-asteissa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Speltti sopii leipään ja puuroon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spelttifocaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.