Spelttifocaccia
Spelttifocaccia leivotaan spelttijauhoista. Cashew-pähkinät ja spelttirouhe tekevät leivästä mukavan rouheista purtavaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Spelttifocaccia
- 5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä, esim. Malmgårdin
- 1 dl murskattua cashew-pähkinää
- 2.5 dl spelttihiutaleita
- noin 2 ½ dl vehnäjauhoa
- 5 dl spelttisihtijauhoa
Pinnalle
- rypsiöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- merisuolaa myllystä
Valmistusohje
1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy, pähkinämurska, spelttihiutaleet ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota leipää noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
3. Sivele focaccian pinta öljyllä ja ripota päälle parmesaania. Rouhi lopuksi pinnalle suolaa myllystä. Paista spelttifocacciaa 200-asteissa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Speltti sopii leipään ja puuroon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Spelttifocaccia