Sturenkadun perinteinen piimälimppu

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset, Leivät
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Sturenkadun perinteinen piimälimppu

Ainesosat

Määrä Aines
1 lpiimää
1,5 dlkaljaa
2 dlsiirappia
4 tlsuolaa
75-100 ghiivaa
noin 400 g ruisjauhoja (noin 8 dl)
noin 1,3 kg hiivaleipäjauhoja (24-25 dl)
2 tlanista
2 tlkuminaa
2 tlfenkolia
2 tlpomeranssinkuorta
30 grasvaa
 (0,5 dl hillottua appelsiininkuorta)

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • 4-6 limppua
  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää kalja, siirappi, suola ja murenna joukkoon hiivaa. Lisää ruis- ja hiivaleipäjauhoja ja mausteeksi hienonnettua anista, kuminaa, fenkolia ja pomeranssinkuorta. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Leivo taikinasta 4-6 pyöreää leipää. Kohota leivinpaperilla liinan alla. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa ensin 20 minuuttia ja sitten 170-175 asteessa noin 45 minuuttia.
  3. Jäähdytä kypsät leivät ritilän päällä.
  • Kaljan asemesta voi käyttää joulukaljan valmistuksessa syntyvää kaljan mäskiä. Lisää mausteita makusi mukaan tai jätä ne kokonaan pois.
  • Samalla ohjeella voit leipoa maukkaita omenalimppuja. Korvaa puolet piimästä omenasoseella ja jätä hillotut appelsiininkuoret pois. Jos omenasose on hyvin makeaa, vähennä taikinasta siirapin määrää.
  • Ohje: Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen kotitalousopettajan koulutuslinja, Helsinki

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 0 kertaa
  • Katsottu: 10053 kertaa

Katso myös nämä

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu