Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku on mehevä kahvikakku. Voit leipoa ohjeella joko yhden suuren taatelikakun tai 12 pientä taatelimuffinia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Suklaa-taatelikakku

  • 250 g kuivattua taatelia
  • 1 ½ dl vettä
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl kermaa
  • 1 dl tummaa suklaarouhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Suklaa-taatelikakku leivotaan helposti näin:

1. Keitä taatelit ja vesi pehmeäksi seokseksi kattilassa. Anna seoksen jäähtyä. Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja korppujauhota rengasvuoka jos leivot suuren taatelikakun.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt taateliseos ja kerma. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina vuokaan tai annostele muffinivuokiin.

3. Paista suklaa-taatelikakku kuivakakkuvuoassa uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia tai muffinivuoissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa jää tikkuun, suklaa-taatelikakku on vielä raaka.

Vinkki: Kokeile myös muita maukkaita kakkureseptejä, esimerkiksi portviini-taatelikakkua tai englantilaista joulukakkua

Lue myös Anna.fi: Näin leivot suussa sulavan ja ihanan jouluisen viikunakakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-taatelikakku

Kiinnostunut

Tässä reseptissä on kermaa. Missä välissä se on tarkoitus lisätä? Kuinka vanha resepti tämä on?

Sanna Mansikkamäki

Kerma lisätään taatelimassan kanssa yhtäaikaa. Ohje on lisätty 2014 arkistoomme. t. Kotiliesi-toimitus

Terveisin Ykä.

Paistoin kahdessasadassa ateessa kakkuvuoassa kaksikymmentäviisi minuuttia,palohälyytys alkoi huutamaan.kakku oli päältä palanut ihan mustaksi.kämppä oli käryä täynnä.Kyllä jossakin mättää tuo ohje??????Kakku oli uunissa alatasossa.

Virpi

Tuossa varmaan pitäisi olla lämpötila 175 astetta jos on uunissa 45 min.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Virpi! Hyvä huomio! Kun taatelikakun paistaa kuivakakkuvuoassa, uunin lämpötila on 175 astetta. Muffinit kannattaa sen sijaan paistaa 200 asteessa. Lämpötila on nyt korjattu ohjeeseen. Isot pahoittelut virheestä, joka on aiheuttanut kakun pinnan palamista.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.