Suklaa-vaniljajuustokakku

Suklaa-vaniljajuustokakku 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

voita voitelemiseen
400 g / 500g tuorejuustoa notkistettuna
2 1/4 dl hienosokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
150 g sulatettua ja jäähtynyttä tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
yksi annos suklaista keksipohjaa* :
250 g digestive- keksejä
2 rkl oikeaa kaakaojauhetta
75 g voisulaa

Valmistusohje

1.Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Voitele 23cm:n irtopohjavuoka ja painele suklainen keksipohjataikina vuoan pohjalle. (* Paloittele keksit käsin ja hienonna muovipussissa. Laita ne kulhoon ja lisää kaakaojauhe ja voisula ja sekoita seos tasaiseksi )
2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon munat ja sekoita sitten varoen joukkoon kermavaahto. Jaa seos kahteen yhtä suureen osaan. Lisää sulatettu suklaa yhteen osaan ja vaniljasokeri toiseen. Kaada vaniljasokerisoies keksipohjan päälle ja peitä suklaaseoksella. Sekoita hieman haarukalla, niin että syntyy aaltomainen kuviointi.
3. Paista kuumassa uunissa 40-45 min tai kunnes juustokakku on kiinteä reunoilta ja keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
4, Pane kakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli, ota vasta sitten vuoasta !