Suklaaleipä
Ainekset
juuritaikina:
- 2 tl hiivaa
- 5 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 dl Kylmää vettä
Taikina:
- 2 rkl hiivaa
- 1 kg hiivaleipäjauhoja
- 3 tl suolaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 200 g rouhittua suklaata
- 200 g kandeerattuja kirsikoita silputtuna
- 7 dl vettä
- juuritaikina
voiteluun:
- kananmuna
Valmistusohje
1. Aloita juuren teko jo edellisenä päivänä. Hiero hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Sekoita hyvin. Anna juuren valmistua hyvin peiteltynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
2. Aloita taikinan teko hieromalla hiiva kulhoon mitattuihin jauhoihin. Lisää suola, raastettu appelsiininkuori, suklaa ja kirsikat. Lisää vesi ja taikinajuuri.
3. Alusta taikinaa voimakkaasti kymmenisen minuuttia joko koneella tai mieluiten käsin. Nuiji, revi ja vanuta taikinaa sitkon herättelemiseksi. Lepuuta taikinaa leivinliinan alla noin tunti.
4. Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan, kohota puolisen tuntia ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
- Vinkki: Samasta juuresta loihdit myös maukkaan mustikkakranssin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaaleipä