Reseptit

Suklaaleipä

Ainekset

juuritaikina:

  • 2 tl hiivaa
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl Kylmää vettä

Taikina:

  • 2 rkl hiivaa
  • 1 kg hiivaleipäjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 200 g rouhittua suklaata
  • 200 g kandeerattuja kirsikoita silputtuna
  • 7 dl vettä
  • juuritaikina

voiteluun:

  • kananmuna

Valmistusohje

Suklaaleipä

1. Aloita juuren teko jo edellisenä päivänä. Hiero hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Sekoita hyvin. Anna juuren valmistua hyvin peiteltynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

2. Aloita taikinan teko hieromalla hiiva kulhoon mitattuihin jauhoihin. Lisää suola, raastettu appelsiininkuori, suklaa ja kirsikat. Lisää vesi ja taikinajuuri.

3. Alusta taikinaa voimakkaasti kymmenisen minuuttia joko koneella tai mieluiten käsin. Nuiji, revi ja vanuta taikinaa sitkon herättelemiseksi. Lepuuta taikinaa leivinliinan alla noin tunti.

4. Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan, kohota puolisen tuntia ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.