Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku on suklaanystävän unelma. Täyteläisellä suklaamoussella kuorrutettu kakku sisältää raikkaan aprikoosilla maustetun täytteen. Jos kaipaat tuhdimpaa suklaan makua, korvaa täyte suklaakuorrutuksella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

vuokaan:

  • rasvaa ja korppujauhoja

kakkupohja:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 kpl munaa
  • 2 ½ dl sokeria

kostutus:

  • ½ dl appelsiinimehua tai aprikoosilientä

täyte:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia (10 % rasvaa)
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • (2 liivatelehteä, ½ dl appelsiinimehua)
  • 400 g säilöttyjä aprikooseja

kuorrutus:

  • 250 g vaaleaa suklaata
  • 150 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 1 dl kuohukermaa tai kahvia
  • 4 dl kuohukermaa

pinnalle:

  • kaakaojauhetta
  • suklaarouhetta

Valmistusohje

Suklaamoussekakku leivotaan näin:

  1. Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Sulata voi ja suklaa. Sekoita jauhot, perunajauhot,vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
  2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (vetoisuusnoin 2 l). Kuumenna uuni 200asteeseen.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita suklaa varovasti joukkoon. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
  5. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi ja kostuta appelsiinimehulla tai säilöttyjen aprikoosien liemellä.
  6. Valuta aprikoosit liemestään ja soseuta tai pilko pieniksi paloiksi.
  7. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Sekoita ainekset jogurttiin. Jos haluat, voit hyydyttääseoksen liivatteella. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Purista pehmeät liivakot ja sulata ne tilkkaan kuumaa appelsiinimehua. Lisää jäähtynyt liemi jogurttiseokseen.
  8. Kokoa kakku puhtaaksi pestyyn vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
  9. Mittaa voi, kerma tai kahvi ja paloiteltu suklaa kulhoon ja sulata. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele suklaamoussekakku siivilöidyllä kaakaojauheella ja ripottele koristeeksi suklaarakeita.

VINKKI: Voit jättää jogurttitäytteen pois ja täyttää kakun soseutetulla aprikoosilla ja suklaakuorrutuksella.

Lue myös: Suklaa – vinkit käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin

Lue  myös Anna.fi: Suklaamousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaamoussekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.