Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaamuffinit marsala-kahvikreemillä

Täytyyhän juhlissa olla aina jokin suklaaherkku. Tätä et ole taatusti kokeillut ennen! Suklai­set muffinit kuorrutetaan mar­sala­kahvikreemillä ja granaattiomenan siemenillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Suklaamuffinit:

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl vahvaa kylmää kahvia
  • 100 g tummaa suklaata

Marsala-kahvikreemi:

  • 1 dl marsalaviiniä
  • 1 rkl espressopikakahvijauhetta
  • 3 rkl ruokokidesokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 50 g pehmeää voita

Lisäksi:

  • 1 dl granaattiomenan siemeniä (esim. Pirkka pakaste)

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa ja nosta jäähtymään. Lisää sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kanamunat ja kylmä kahvi ja sekoita ainekset. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Säästä koristeluun 1⁄2 dl suklaarouhetta. Lisää loppu rouhe taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

2. Jaa taikina silikonisiin muffinivuokiin tai voidellulle muffinipellille. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

3. Keitä kattilassa viiniä, kahvijauhetta ja sokeria 3–4 minuuttia siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Vaahdota kulhossa mascarpone ja pehmeä voi. Lisää puolet jäähtyneestä siirapista ja vatkaa tasaiseksi.

4. Pursota kreemi muffinien päälle. Koristele suklaarouheella, lopulla siirapilla ja granaattiomenan siemenillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/18.

Lisää suklaaherkkuja talven juhliin:

suklaa-bataattipalat

Suklaa-bataattipalat

suklaa-karpaloleivokset

Suklaa-karpaloleivokset

viskisuklaamuffinit

Viskisuklaamuffinit

Anna.fi: Kuorrutetut suklaamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaamuffinit marsala-kahvikreemillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.