Suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku 

60+
min
2
15 annosta
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

5 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
50 g voita
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte

1 dl omenamehua
2 dl soseutettuja säilykeaprikooseja tai hapankirsikkahilloa

Suklaamousse

200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
½ dl tomusokeria
250 g mascarponea
1 dl kermaa
1 rkl rommia

Pinnalle

100 g suklaarouhetta

Valmistusohje

Suklaatäytekakku sopii illallisen makeaksi päätökseksi tai kahvipöydän kruunuksi. Suloisen suklaatäytekakun väliin valmistetaan täyteläinen suklaamousse, joka maustetaan rommilla.

1. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja leivitä se korppujauhoilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa munavaahtoon, sekoita ja lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi seuloen. Kaada seos leivitettyyn vuokaan ja paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa ja anna tasaantua mieluiten seuraavaan päivään.

3. Valmista sitten suklaamousse. Sulata suklaa kerman sekaan mikrossa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja mascarpone sekä rommilla maustettu kermavaahto.

4. Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan korkeudesta riippuen. Kostuta kakkulevyt mehulla. Levitä kakkupohjille aprikoosisosetta tai kirsikkahilloa ja suklaamoussea. Kokoa kakku ja kuorruta se suklaamoussella. Korista suklaatäytekakun pinta suklaarouheella.