Suklaatäytekakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 15
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Täytekakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Suklaatäytekakku

Ainesosat

Määrä Aines
5kananmunaa
2 dlsokeria
200 gtummaa suklaata
50 gvoita
3 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
Täyte
1 dlomenamehua
2 dlsoseutettuja säilykeaprikooseja tai hapankirsikkahilloa
Suklaamousse
200 gtummaa suklaata
1 dlkermaa
½ dltomusokeria
250 gmascarponea
1 dlkermaa
1 rklrommia
Pinnalle
100 gsuklaarouhetta

Lisätietoja:

Valmistusohje

Suklaatäytekakku sopii illallisen makeaksi päätökseksi tai kahvipöydän kruunuksi. Suloisen suklaatäytekakun väliin valmistetaan täyteläinen suklaamousse, joka maustetaan rommilla.

1. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja leivitä se korppujauhoilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa munavaahtoon, sekoita ja lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi seuloen. Kaada seos leivitettyyn vuokaan ja paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa ja anna tasaantua mieluiten seuraavaan päivään.

3. Valmista sitten suklaamousse. Sulata suklaa kerman sekaan mikrossa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja mascarpone sekä rommilla maustettu kermavaahto.

4. Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan korkeudesta riippuen. Kostuta kakkulevyt mehulla. Levitä kakkupohjille aprikoosisosetta tai kirsikkahilloa ja suklaamoussea. Kokoa kakku ja kuorruta se suklaamoussella. Korista suklaatäytekakun pinta suklaarouheella.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 1 kertaa
  • Katsottu: 9311 kertaa

Katso myös nämä

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu