Reseptit

Suklainen joulukakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g kuivattuja taateleita
  • 2 dl sherryä
  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhoja
  • 1 ¼ dl kaakaojauhoja
  • 1 rkl kanelia
  • 0.5 rkl inkivääriä
  • 0.5 rkl kardemummaa
  • 100 g valkosuklaata pilkottuna

Kuorrute

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 200 g tomusokeria siivilöitynä
  • 75 g tuorejuustoa
  • 2 tl sherryä

Valmistusohje

Suklainen joulukakku

Suklainen joulukakku saa makua sherryssä marinoiduista pähkinöistä ja taateleista. Kakun kruunaa tuorejuustokreemi.

1. Laita pähkinät ja taatelit marinoitumaan päivää ennen kakuntekoa. Mittaa sherry kannelliseen astiaan ja lisää pähkinät ja taatelit. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa vuorokausi.

2. Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (halk. 15 cm) leivinpaperilla ja kuumenna uuni 160-asteiseksi.

3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri keskenään yleiskoneessa. Lisää kanan munat yksitellen samalla sekoittaen. Siivilöi kuivat aineet ja mausteet keskenään sekaisin. Lisää ne voi-sokeriseokseen. Murskaa marinoituneet pähkinät ja taatelit blenderissä. Kääntele taikinaan nuolijaa apuna käyttäen pilkottu valkosuklaa, murskatut sherrypähkinät ja taatelit sekä pähkinöiden sherrymarinointiliemi.

4. Kaada taikina vuorattuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 75-120 minuuttia. Tarkkaile kakun kypsyyttä 15 minuutin välein koittamalla kakun keskiosaa veitsen kärjellä. Kun veitseen ei enää tartu taikinaa, ota kakku uunista ja kumoa ritilälle jäähtymään.

5. Valmista kuorrute ja vatkaa huoneenlämpöinen voi ja siivilöity tomusokeri yleiskoneesssa. Lisää tuorejuusto ja sherry, vatkaa sileäksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pintaan palettiveitsellä. Koristele suklainen joulukakku pähkinöillä ja silkkinauhalla.

Suklaisen joulukakun reseptin antoi Jonna Silén Gaggui-kahvilasta.

Kokeile myös muita jouluisia kakkureseptejä:
Luumutäytekakku
Viikunakakku
Suklaa-taatelikakku
Ruoka.fi: Kinuskilla kuorrutettu inkiväärikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklainen joulukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.