Reseptit

Suklainen vadelmakakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

kakkupohja:

  • voiteluun rasvaa
  • 1 dl korppujauhetta
  • 200 g voita
  • 250 g tummaa suklaata
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl perunajauhoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria

kostutus:

  • noin 0,5 dl raparperimehua tai sitruunalimonadia

täyte:

  • 250 g vadelmia tai noin 500 g kirsikoita
  • 2 dl vadelma- tai kirsikkahilloa

Suklaatäyte ja -kuorrutus:

  • 350 g tummaa suklaata
  • 0.5 dl kermaa suklaan sulattamiseen
  • 5 dl kuohukermaa
  • 120 g suklaarouhetta

koristeeksi:

  • 250 g vadelmia tai
  • 500 g kirsikoita

Valmistusohje

Suklainen vadelmakakku

1. Voitele ja leivitä vuoka. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita suklaaseos munavaahtoon ja seulo jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Sekoita varoen ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

3. Valmista suklaamousse. Sulata suklaa ja kiehautettu kerma mikrossa tai vesihauteessa, sekoita ja jäähdytä. Vaahdota kerma. Sekoita 1⁄3 kermavaahdosta jäähtyneeseen suklaamassaan. Sekoita kermavaahto suklaaseokseen ja lisää lopuksi suklaarouhe.

4. Paloittele puolet kirsikoista. Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta etenkin reunoilta. Sekoita vadelmat tai kirsikanpalat hilloon ja sivele seosta sekä suklaamoussea kakkulevyille. Kokoa kakku.

5. Peitä kakku suklaamoussella ja koristele vadelmilla tai kirsikoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklainen vadelmakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.